Laatste regionieuws

EOC Traditionele Schepen beurs

Publicatiedatum: 6 oktober 2017


Een uniek evenement, in een unieke omgeving op Willemsoord, de oude Marinebasis van Den Helder. In het tweede weekend van november 2016 stond gebouw 66 op Willemsoord vol met stands van scheepsleveranciers, stichtingen en verenigingen ter behoud van het traditionele vaartuig, makelaars, maritieme boekenverkopers en schepen aanwezig waarop u direct een reis kon boeken naar verre oorden, of heerlijk culinair op het wad. In de museumhaven van Willemsoord lagen vele schepen die bezocht konden worden.

Ook in de haven zal het weer druk worden en kunnen gasten een heel weekend op de traditionele schepen boeken op basis van boat and breakfast. 


EOC-Scheepsverzekeringen sprong met veel enthousiasme bij om het evenement mogelijk te maken. Niet alleen met een mooie sponsoring, maar ook door hun naam aan het evenement te verbinden. In eerste instantie voor één jaar. En nu, na het succes in het van 2016, hebben de organisatie en het bestuur van EOC-scheepsverzekeringen besloten samen door te gaan en voor de komende 3 jaar naam en evenement aan elkaar te verbinden.

De oude marinewerf Willemsoord in Den Helder is een plek die geschiedenis uitademt en die bijdraagt aan de sfeer die bij een beurs voor traditionele schepen past. Voor de tweede editie van het evenement hoopt de organisatie het aantal deelnemers en bezoekers met ten minsten 30% te laten groeien. Om dit voor elkaar te krijgen gaan zij weer in gesprek met de musea en omliggende horecagelegenheden om het bezoek aan de beurs extra aantrekkelijk te maken. Zo konden bezoekers van de beurs in 2016 met hun polsbandje ook naar het nabij gelegen Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum van Den Helder.